Site logo

Sollicitatieprocedure

Leuk dat je overweegt om te solliciteren naar een van onze functies binnen dit bijzonder bedrijf. We vertellen je graag hoe de sollicitatieprocedure globaal in zijn werk gaat.

  • Online reageren
  • Selecteren voor een 1e gesprek
  • 1e gesprek
  • Selecteren voor een 2e gesprek
  • (eventueel bezoek aan darmlokaal, volledig afhankelijk van de functie)
  • Keuze voor kandidaat
  • Arbeidsvoorwaarden gesprek
  • Gefeliciteerd!

Online reageren
Via deze website kun je kenbaar maken dat je graag in aanmerking komt voor een van onze vacatures. Dit doe je door het insturen van je CV en een korte maar heldere motivatiebrief. We proberen je binnen 2 weken een reactie te geven. Op basis van je CV en motivatiebrief bepalen we of we je uitnodigen voor een eerste gesprek.

1e gesprek en eventueel 2e gesprek *
Het proces bestaat meestal uit 2 gesprekken waarbij we proberen indien mogelijk en gewenst het 1e en het 2e gesprek op 1 dag te plannen.
Het eerste gesprek vindt meestal plaats met je toekomstige manager en HR. Het tweede gesprek vindt plaats met een toekomstige directe collega en een leidinggevende uit het management.

Bezoek darmlokaal (voor sommige functies)
Voor sommige functies is een bezoek aan een darmlokaal essentieel. In het darmlokaal leer je hoe we er voor zorgen dat we de maagdarmpakketten op zo’n efficiënte en kwalitatief hoogstaande manier ‘oogsten’. Een sterke maag is dus wenselijk. We vinden het voor sommige functies belangrijk dat je in deze ruimte goed kunt functioneren en nemen dit bezoek dan ook mee in onze beoordeling.

Arbeidsvoorwaarden gesprek
Op basis van de twee gesprekken (en eventueel bezoek naar darmlokaal) wordt bepaald welke kandidaat we geschikt achten voor de functie. Met deze kandidaat wordt vervolgens en arbeidsvoorwaarden gesprek gevoerd door HR om vervolgens tot het teken van het contract te komen. Als de handtekeningen staan dan kun je snel beginnen en heten we je welkom binnen de Van Hessen familie.


We hopen dat de procedure duidelijk is en dat je nog steeds enthousiast bent over de functie. Zo ja dan zien we je reactie graag tegemoet. En anders…bedankt voor je interesse en wellicht tot een andere keer.


*Een en ander afhankelijk van eventuele actuele Covid-restricties en de mogelijkheid om elkaar live te kunnen ontmoeten.

Blijf op de hoogte

Meer over werken bij Van Hessen

Trainee in Spanje

We spraken kort met Rocío Sánchez, trainee in Spanje.  Is je ervaring bij Van Hessen anders dan wat je verwachtte?“O, ja,” lacht Rocío “Het was

Lees meer »