Site logo

Van trainee tot accountmanager

Van trainee tot accountmanager

Bij Van Hessen werken we al vele jaren met een speciaal op maat gemaakt traineeship voor verschillende onderdelen. Er is niet echt een opleiding waar je je alle facetten van het werk in onze branche eigen kunt maken. Daarom hebben wij het traineeship ontwikkeld; en dat is geen stage! Vandaag neemt ex trainee Ralph Reijntjes ons mee in zijn inmiddels afgeronde traineeship bij Van Hessen.

Na mijn bachelor Asian Trade Management en Masters International Business Strategy in Zweden was ik echt op zoek naar een management traineeship. Een traineeship waarbij ik veel kennis kon op doen en met vele facetten uit het management kennis kon maken. Vanuit verschillende kanten, zowel vrienden en collega’s uit Rotterdam en Shanghai hoorde ik goede verhalen over het management traineeship van Van Hessen. Het was voor mij een onbekende markt maar de bedrijfsmentaliteit, niet lullen maar poetsen en het internationale aspect zorgden ervoor dat ik deze uitdaging wel zag zitten. En ik heb er geen minuut spijt van gehad!

Mijn traineeship duurde ruim een jaar (normaal duurt een traineeship ongeveer 18 maanden) en in die maanden heb ik veel van de wereld gezien. Zo heb ik onder andere 7 maanden in Beni Mellal/Marrakech (Marocco) gewoond en een keer of 5 China bezocht voor verschillende trainingen. Door de lange tijd in Marokko zijn mijn collega’s daar echte vrienden geworden en heb ik veel geleerd over het land en de cultuur. Je verblijf in het buitenland leert je snel op eigen benen te staan en door de vele verantwoordelijkheden die je krijgt kun je, je goed persoonlijk ontwikkelen.  

Wat ik vooral heel mooi vind aan het werken bij Van Hessen is dat je snelle doorgroeimogelijkheden hebt, bij mij kwam er na 12 maanden traineeship een hele mooie kans voorbij en die mocht ik met beide handen aangrijpen. Dit geeft wel aan dat als je echt iets wilt je het ook kunt bereiken en men bereid is met je mee te denken hierin. 

Daarnaast is er altijd wel een andere mede trainee waarmee je een programma start. Je bent dus nooit ‘alleen’ en kunt samen op trekken. Verder spreekt de visie van Van Hessen en korte lijntjes mij enorm aan. Je ziet echt direct resultaat van de keuzes die je maakt en de adviezen die je geeft. Naar jou als trainnee wordt zeker geluisterd, ze willen graag weten waarom jij een bepaalde mening hebt.  

Inmiddels ben ik alweer 1 jaar trainee-af en heb ik me inmiddels van accountmanager Nederland doorontwikkeld tot accountmanager Scandinavië & de Baltische staten. Een mooie rol die ik met veel plezier en passie vervul en wie weet wat de toekomst mij nog verder brengt. 

9ebc456c-edd4-4d78-8419-70d850bd3a46

Blijf op de hoogte

Meer over werken bij Van Hessen

Trainee in Spanje

We spraken kort met Rocío Sánchez, trainee in Spanje.  Is je ervaring bij Van Hessen anders dan wat je verwachtte?“O, ja,” lacht Rocío “Het was

Lees meer »