Site logo

Sollicitatieprocedure Trainees

Leuk dat je overweegt om te solliciteren naar een van onze speciale traineeship programma’s. We vertellen je graag hoe de sollicitatieprocedure in zijn werk gaat.

  • Online reageren
  • Selecteren voor trainee selectiedag
  • Trainee selectiedag
  • Selecteren voor bezoek aan darmlokaal
  • Bezoek darmlokaal
  • Keuze voor kandidaat
  • Gefeliciteerd!

Online reageren
Via deze website kun je kenbaar maken dat je graag deel zou willen namen aan onze traineeships. Dit doe je door het insturen van je CV en een Engelstalige motivatiebrief. We proberen je binnen 2 weken een reactie te geven. Op basis van je CV en motivatiebrief bepalen we of we je uitnodigen voor een van de trainee selectiedagen. Deze dagen vinden ongeveer 2x per jaar plaats. 

Trainee selectiedag*
Voor de trainee selectiedag worden ongeveer tien kandidaten uitgenodigd om op het hoofdkantoor in Nieuwerkerk aan den IJssel deel te nemen aan een inspirerende dag waarbij je onder andere een bezoek brengt aan onze fabriek, je gaat speeddaten met je wellicht toekomstige tutoren en mentoren en je kennis maakt met de branche en dit bijzondere bedrijf. Op basis van de gesprekken selecteren we twee tot vier kandidaten welke een uitnodiging krijgen om een darmlokaal te bezoeken.

Bezoek darmlokaal*
Omdat je als trainee alle facetten van het vak leert en hierover kennis gaat opdoen, starten we bij de basis van ons product; het darmlokaal naast de slachterij. Dit kan wellicht wat onwennig zijn maar is een essentieel onderdeel van het traineeship. In het darmlokaal leer je hoe we er voor zorgen dat we de maagdarmpakketten op zo’n efficiënte en kwalitatief hoogstaande manier ‘oogsten’. Een sterke maag is dus wenselijk. We vinden het belangrijk dat je in deze ruimte goed kunt functioneren. Dit is namelijk de basis en de start van je traineeship. Schroom dus ook niet om aan te geven als je, je hierbij niet prettig voelt. Het kan zijn dan er dan dus geen match is. In het darmlokaal krijg je ook een rondleiding van onze specialisten en wordt veel over het product vertelt en getoond. Op basis van je resultaten van de selectiedag en je functioneren in het darmlokaal wordt bepaald welke kandidaat (of kandidaten) we selecteren voor een van de traineeships.

Jeee! Geselecteerd
Als je bericht krijgt dat we je hebben geselecteerd gaat uiteraard de vlag uit, indien jij ook nog steeds enthousiast bent stelt HR een contract op welke we met je doornemen. Als de handtekeningen staan dan kun je snel beginnen en heten we je welkom binnen de Van Hessen familie.

We hopen dat de procedure duidelijk is en dat je nog steeds enthousiast bent over de functie. Zo ja dan zien we je reactie graag tegemoet. En anders…bedankt voor je interesse en wellicht tot een andere keer.

 

* Een en ander afhankelijk van eventuele actuele Covid-restricties en de mogelijkheid om elkaar live te kunnen ontmoeten.

Blijf op de hoogte

Meer over werken bij Van Hessen

Trainee in Spanje

We spraken kort met Rocío Sánchez, trainee in Spanje.  Is je ervaring bij Van Hessen anders dan wat je verwachtte?“O, ja,” lacht Rocío “Het was

Lees meer »