Site logo

Trainee Marit aan het woord

Trainee Marit Bos aan het woord

Omdat er voor het specialistische werk bij Van Hessen geen standaard opleiding is werken we al jaren met speciale trainee programma’s om nieuwe mensen intern op te leiden. Ook in Covid-tijd zijn er trainee’s bij ons gestart zo ook Marit Bos. Marit volgt het traineeship Product specialist.

Na mijn opleiding zocht ik een baan waar je veel van kan leren en er veel mogelijkheden voor je zijn. Omdat ik  leergierig en hands-on ben, leer ik graag van de praktijk. Het traineeship bij Van Hessen sluit hier ontzettend goed bij aan. Het mooie is dat na afronding van dit traineeship er ook veel mogelijkheden zijn tot doorgroeien. Je wordt breed opgeleid en kan hierdoor op verschillende facetten in het bedrijf werken. Daarbij is het heel divers en raak je dus nooit verveeld.

Vier maanden geleden ben ik begonnen aan dit traineeship en heb in de afgelopen tijd al heel veel geleerd. Over mezelf maar ook over het bedrijf en de industrie. Zelf heb ik voedingsmiddelentechnologie gestudeerd en ben daardoor zeer product georiënteerd. In dit traineeship leer je juist ook het hele bedrijf kennen, je kijkt op allerlei verschillende afdelingen mee om zo het hele plaatje te zien. Zonder enige ervaring van sales, zit ik nu met de sales managers aan tafel om hun afdeling te doorgronden.

In verband met Covid ben ik nu nog niet op andere locaties geweest. Als het eenmaal kan, sta ik direct op het vliegveld om een vlucht te pakken naar een van onze productielocaties in het buitenland. Wat ik echt bijzonder vind is dat op het moment ik hier binnen kwam iedereen mijn naam al wist. Mensen zijn heel geïnteresseerd in je en doen moeite om een praatje met je te maken. Toen ik de CEO op de parkeerplaats voor het eerst tegen kwam, wist hij direct dat ik de nieuwe trainee was. Je bent geen nummertje en hoort vanaf het eerste moment direct bij het team. 

Als trainee ben je nooit alleen er is nu al een leuke grote pool aan jonge (ex)trainees dus je kunt altijd op iemand terugvallen om te sparren of van gedachte te wisselen. Het traineeship is best pittig; je staat continue aan en op scherp omdat je steeds de ‘waarom’-vraag stelt. Het zorgt er echter voor dat je gemotiveerd blijft en focus houdt. Ik kan me wel voorstellen dat dit traineeship niet voor iedereen is weggelegd. Je moet wel echt willen blijven leren en er wordt best veel van je verwacht. Maar daar krijg je dan ook weer veel voor terug en er zijn zoveel mogelijkheden binnen het bedrijf. Mijn product specialist traineeship duurt nog minimaal een jaar. In mijn traineeship focus ik me op de schapendarmen. Na afloop ga ik aan de slag als product specialist sheep casings en zal ik waarschijnlijk beginnen op een productielocatie en helpen bij technische sales vragen. Maar eerst nog meer leren en ervaren!

Marit Bos

Blijf op de hoogte

Meer over werken bij Van Hessen

Trainee in Spanje

We spraken kort met Rocío Sánchez, trainee in Spanje.  Is je ervaring bij Van Hessen anders dan wat je verwachtte?“O, ja,” lacht Rocío “Het was

Lees meer »