Site logo

Buiten je comfortzone

Buiten je comfortzone

Het traineeship bij Van Hessen is bijzonder en zorgt ervoor dat we mensen intern kunnen opleiden voor het specialistische werk bij Van Hessen. Niek is een van onze trainees, hij startte ruim 1,5 jaar gelden bij ons en deelt graag zijn ervaring. 

Gedurende de ruim anderhalf jaar die ik nu in dienst ben, heb ik 15 verschillende landen bezocht (pre-Corona) en heb ik kennis gemaakt met de verschillende stappen tussen de slachterij en de worstenmaker.

Voordat ik begon aan het traineeship bij Van Hessen, heb ik een bachelor technische bedrijfskunde behaald en een
master in Digital Business. Hetgeen wat mij vooraf aan Van Hessen aantrok is dat het bedrijf aan de ene kant een van oudsher familiebedrijf is, maar aan de andere kant ook een multinational is. Mijn verwachting hierin was dat er vanuit verschillende lagen van het bedrijf betrokkenheid is bij het traineeship en daarnaast ook dat er de mogelijkheid is om internationaal te leren en te ontwikkelen in mijn interessegebieden zoals data analyse, internationaal zaken doen en digitalisatie.

Als ik nu terugkijk kloppen die verwachtingen grotendeels. Ik had zoals waarschijnlijk iedereen echt geen idee wat er allemaal bij komt kijken voordat een worstje op ons bord ligt. Alleen het doorgronden van dat proces is al super interessant. De focus van het huidige traineeship ligt met name op de product kennis. Dit betekent dat je van ieder stapje tussen grondstof en eindproduct leert hoe en waarom dit gedaan wordt. Wat het traineeship zo leuk maakt is het vele reizen, het streven om de beste te zijn, werken met en in verschillende culturen, de betrokkenheid van collega’s en het werken in omgevingen die eigenlijk buiten mijn comfortzone liggen. 

Mijn meest bijzondere ervaringen liggen in het ontdekken en totaal onderdompelen in andere culturen. Vooral als een bezoek meer dan een week duurt, ga je steeds meer leren over het leven, werken en de omgangsvormen binnen de culturen. Landen die er dan voor mij uitspringen zijn Marokko, Egypte en China.

Het Traineeship heeft mij op verschillende vlakken veel gebracht. Naast de mooie ervaringen zie ik dat het werken in verschillende culturen en/of plekken die misschien buiten je comfortzone liggen, wel je ogen opent om op een andere manier tegen bepaalde zaken aan te kijken en/of om te gaan.

Ook wij hebben momenteel te maken met reisrestricties waardoor mijn traineeship nu iets anders verloopt dan gepland. Maar dat betekent niet dat ik stil zit. Momenteel houd ik mij bezig met twee projecten: Het inzetten van informatie over grondstoffen om eerder of meer geïnformeerd een beslissing te kunnen nemen en het opzetten van een maandelijkse management rapportage over mucosa (farmaceutische grondstof). Beide super interessant en zo kan ik ook meteen een meerwaarde bieden aan Van Hessen. Ik ben heel benieuwd wat de toekomst mij gaat brengen en hoe alles verder gaat verlopen. Vast staat wel dat geen enkele dag hetzelfde is.  

Blijf op de hoogte

Meer over werken bij Van Hessen

Trainee in Spanje

We spraken kort met Rocío Sánchez, trainee in Spanje.  Is je ervaring bij Van Hessen anders dan wat je verwachtte?“O, ja,” lacht Rocío “Het was

Lees meer »